Nacionalna kampanja “Rak je izlečiv!”

Negujući društvenu odgovornost, Beogradska nedelja mode se pridružuje kampanji „Rak je izlečiv“ koju je pokrenula je Radio-televizija Srbije a koja se realizuje uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije. Kampanja je posvećena svima koji se bore sa opakom bolešću ali i ljudima u njihovom okruženju.
homemore
 

Svake godine, u Srbiji od raka oboli oko 36 hiljada ljudi a više od 20 hiljada njh izgubi borbu sa ovom opakom bolešću. Sa ciljem da se promeni ova upozoravajuća statistika, kampanja je usmerena na informisanje i edukaciju građana Srbije o značaju prevencije, pravovremene dijagnostike i odgovarajuće terapije – kako bi kod što više pacijenata bolest bila otkrivena na vreme, a životi sačuvani. Glavna poruka kampanje “Rak je izlečiv” glasi:  otkriven na vreme, uz odgovarajuću terapiju i lečenje, rak može biti izlečiv!

Kampanja podrazumeva i redovno izveštavanje u emisijama RTS- a, preventivne preglede, edukaciju, društveno- odgovorne i humanitarne akcije.


 

Zaštitna lica nacionalne kampanje „Rak je izlečiv“ su novinarke Informativnog programa RTS- a Ana Stamenković i Ivana Božović, koje, između ostalog i u redovnoj rubrici „Rak je izlečiv“ ponedeljkom u Jutarnjem programu na RTS1 od početka godine i redovno izveštavaju o najaktuelnijim temama u vezi sa prevencijom malignih bolesti, najsavremenijim dijagnostkama i terapijama.

 
Integrisana, multidisciplinarna nacionalna kampanja “Rak je izlečiv!” realizuje se uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije, Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije i udruženja „Misija zdravlje“, kao i drugih zdravstvenih institucija u kojima se leče oboleli od raka.

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten