NAGRADA ZA DRAGANU ĆOSIĆ

Počasna nagrada Beogradske nedelje mode za poseban doprinos razvoju mode kao umetnosti posthumno je dodeljena, Dragani Ćosić, dugogodišnjoj novinarki Studija B.
Dragana je bila jedan od retkih profesionalaca koji je svoj odnos prema modi podjednako dobro plasirala kroz svoje emisije, ali i svojim svakodnevnim stilom. Sa istim uzbuđenjem je otkrivala i intervjuisala nova modna imena, ali i hrabro nosila njihove modele stilski savršeno uklopljene u njen prepoznatljivi lični stil.homemore

Sa istančanim ukusom i estetskim pogledom na svet, perfektnog ličnog stila, njačešće u garderobi domaćih dizajnera, elokventna, urbana, lepih manira… Svoju ljubav prema modi iskazivala je na svakom koraku, a snažno podržavala domaću modnu scenu kroz svoj profesionalni angažman ali i lični stil. Naročito je imala sluh za samostalne autore koji su često bili njena tema ili gosti u kultnoj emisiji Beograd noću i kasnije kroz emisiju Ram ili TV formu Prelistavanje. Kao novinar Studija B koja je ulagala veliku energiju i rad u promociju domaće modne scenu na jedan sofisticiran način zaslužila je Počasnu nagradu Beogradske nedelje mode za poseban doprinos razvoju mode kao umetnosti.

Na žalost ova nagrada joj je dodeljena posthumno, sa željom organizatora da njeno ime i delo ostanu što duže u našim sećanjima, a u ime Draganine porodice nagradu je preuzela njena rođena sestra Suzana Ćosić u okviru svečanog zatvaranja 41. Belgrade Fashion Week-a, pre početka revije jedne od najznačajnijih domaćih dizajnerki, Dragane Ognjenović.
Dragana Ćosić je iznad svega umela da živi, da se smeje i da se bori. U sećenje na njen entuzijazam i energiju organizatori Belgrade Fashion Weeka ustanovili su nagradu koja će nositi njeno ime, a dodeljivaće se novinarima koji, po oceni samih dizajnera, budu najviše podržavali rad domaćih modnih dizajnera.

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten

Leave a Reply