NAGRAĐENI NAJBOLJI UČESNICI PERWOLL FASHION WEEK-a

Dodelom nagrada najboljim učesnicima Perwoll  Fashion Weeka završena je 52. po redu nedelja mode u Beogradu. U avangardnom prostoru Dorćol Platz-a, Modni studio Click je dodelio prestižne nagrade najboljim dizajnerima, manekenima, šminkerima, frizerima… jednom rečju, najboljim učesnicima manifestacije. 

Re: Thnik Fashion by Perwoll nagrade su dodeljene tokom revijalnog programa manifestacije, a pobednici ovog konkursa su, trećeplasirani Nikola Kojić, drugoplasirana Emilija Zdravković, i pobednica Marija Đorđević. Oni će imati priliku da  prikažu svoje prve kolekcije na narednom prolećnom izdanju Nedelje mode, a deo nagrade je i finansijska podrška za izradu kolekcije koju im pruža brend Perwoll.

Na ovoj ceremoniji nagrade su uručene i najboljim  učesnicima prethodnog 51. izdanja Beogradske nedelje mode, jer to nije realizovano usled nesrećnih okolnosti tokom meseca maja. 

Manekeni su važna karika kvalitetne prezentacije kolekcija, svaki dizajner ih pažljivo bira, a brojnost manekena i različitost njihovih fizionomija ukazuje na različite dizajnerske koncepte i vizije. Najbolji manekeni 51. Nedelje mode su Sara Živković i Andrija Bulajić, a 52. su Glenda Oviedo i Strahinja Stojanović.

Magazin Lepota i zdravlje  tradicionalno dodeljuju Beauty nagradeza najbolji Make up, koju su dobili Jovan Nikolić (51. BFW) i Verica Jogodić (52. BFW), dok su za najbolji Hair style nagradu poneli Nikola Stanojković (51. BFW) i BFW Hair team powere by Goldwell (52. BFW). 

BFW INSTASHOT nagrada za najboljeg mladog fotografa već godinama privlači veliki broj talenata iz ove oblasti. S obzirom da je svake godine sve veći broj prijavljenih i sve jača konkurencija, uspeh Svetlane Braun (51. BFW) i Pera Arsenijevića (52. BFW)je snažan podsticaj za njihov dalji rad. Nagrada je samostalna izložba u okviru Beogradske nedelje mode, koju je Svetlana kao pobednica na prethodnom BFWu ovaj put već uspešno realizovala, a Peru tek predstoji na narednom 53. po redu Perwoll Fashion Week-u.

Nagrada Textil Designer Award, koju dodeljuje kompanija Textil za najboljeg kreatora, Bošku Jakovljeviću (51. BFW)  je ovom prilikom svečano uručena za kolekciju prikazanu na prolećnoj Beogradskoj nedelji mode, a izuzetni materijali koje je kao nagradu dobio već su primenjeni i zapaženi u novim modelima prikazanim na reviji sa jakom porukom  „Give Peace a Chance – Stop War“. Istovremeno je Studentima Univerziteta Metropolitan (52. BFW) uručena statua za 52. izdanjePerwoll Fashion Weeka, a dragocena nagrada u vidu materijala za njihove buduće radove i kreacije stiže od Textila na pravu adresu.

Sa ciljem da se istakne važnost stilista kao integralnih članova modne industrije, po prvi put je organizovan takmičarski program Style Clash, u okviru novog formata multi-funkcionalnog BFW Stage. Na zadate teme najbolje stilizovane odgovore su dale trećeplasirana Dijana Malnar, drugoplasirana Ana Mićković i pobednica Olja Marković, i to su prve dobitnice Style Clash Award.

Nagrada „Dragana Ćosić“  je ustanovljena sa željom da ne zaboravimo doprinos domaćoj  modi drage novinarke Studija B koja je bila velika podrška našim modnim kreatorima ali i oličenje stila, kako kroz prikaz mode u svojim emisijama tako i svojom ličnom svakodnevnom estetikom. Nagrade se dodeljuje onim novinarima koji se ističu po promociji, podršci i saradnji sa domaćim dizajnerima i jedna je od najvažnijih nagrada na Beogradskoj nedelji mode jer je dodeljuju sami modni dizajneri. Ovogodišnji laureat je Nevena Madžarević, novnarka NoveS televizije, koja već godinama, kroz svoj novinarski rad podržava rad i prezentacije domaćih dizajnera, privatno bira da nosi baš domaće brendove, i što je najvažnije svojim prefinjenim decentnim stilom i stavom predstavlja vrednosti koje su krasile i samu Draganu Ćosić. Dosadašnji dobitnici ove značajne nagrade su Ivon Jafali, Suzana Zlatanović – Luna Lu, Jelena Gajšek, Brana Antović i Boško Jakovljević.

Nagrada „Boris Nikolić” omiljena među dizajnerima jernosi ime jednog od naših najtalentovanijih dizajnera koji je prerano priemnuo, dodeljuje se za savremeni modni izraz ovoga puta je pripala Neveni Ivanović – Neo Design, ne samo za hrabre i izuzetne kreacije, već i za njen predan edukativni rad kojim podržava i daje prilike mladim dizajnerima.

Rezimirajući program 52. Perwoll Fashion Week-a  sa zadovoljstvom možemo istaći da je i ovaj put utvrđena pozicija vodeće modne manifestacije u Srbiji, pomerena je granica modne prezentacije, i ispunjeni su najvažniji ciljevi ove Nedelje mode, promocija vrhunskih talenata i autentičnih dostignuća lokalne modne scene, uz podsticanje publike da uhvati momenat radosti i uživanja, u duhu slogana GET IN THE MOMENTUM!

Vidimo se ponovo aprilu 2024. na prolećnom Perwoll Fashion Week-u!

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten