Nagrade za najbolji stil i kreativne snage!

BFW nastavlja da podržava mlade talente. U okviru projekta B Future, nagradu su ponele tri dizajnerke koje će svoj rad prikazati na predstojećem Fashion Week-u. Kompanija Tekstil takođe je podržala ove mlade umetnice, a osim ovoga, dodeljene su nagrade za najboljeg mladog fotografa #BFWInstashot i Gloria Glam nagrada Život i Moda.


homemore

Uzevši u obzir više kriterijuma, stručni žiri BFW-a odlučio je da nagradu B Future dodeli trima učesnicama konkursa. Glavnu nagradu u vidu autorske revije na 40. Belgrade Fashion Week-u i mogućnosti učešća na nekoj od internacionalnih modnih manifestacija ravnopravno će podeliti Katarina Đorđević (apsolventkinja na Visokoj strukovnoj školi za dizajn, tehnologiju i menadžment), Nevena Ivanović (studentkinja IV godine na Fakultetu za umetnost i dizajn Džon Nezbit) i Tatjana Ostojić (diplomac Akademije lepih umetnosti u Beogradu).

Mlade dizajnerke dobile su još jednu nagradu – Textil Young Designer Award koju dodeljuje kompanija Tekstil, dugogodišnji partner Belgrade Fashion Week-a. Sa željom da afirmiše rad mladih dizajnerki, kompanija će ih nagraditi materijalima za izradu njihovih narednih kolekcija.

Međutim, trijumf jedne mlade umetnice ovde se ne završava! Autentičan modni izraz i istraživački pristup naveli su urednike magazina „Bazar“ da naprave presedan i ovog puta dodele “BAZART” nagradu za podsticaj dizajnerki Neveni Ivanović. Druga nagrada koju ovaj magazin dodeljuje je „BAZART” nagrada za ličnost od stila koja je otišla u ruke Boška Jakovljevića, uz obrazloženje da je on u svakom trenutku savršeno odeven, ali i da je njegova ličnost veoma posebna.

Podstičući mlade fotografe, dodeljena je i nagrada #BFWINSTASHOT, a dobitnica je Marina Bugarčić koju očekuje nastavak saradnje sa Belgrade Fashion Week-om i Modnim studijom Click u vidu samostalne izložbe na predstojećem jubilarnom 40. Fashion Week-u. Takođe, biće joj omogućena saradnja sa vodećim modnim magazinima i portalima. Akcija #BFWINSTASHOT biće organizovana i u budućnosti, dajući priliku mladim umetnicima da osvoje vredne nagrade i kvalitetno promovišu svoj rad i talenat.
Insistirajući na tome da je moda dostojna sebe samo ako je deo naših života, pa čak i u izuzetnim izdanjima, Sanja Purić, glavna urednica dodelila je nagradu Gloria Glam Život i Moda glumici Tamari Krcunović.

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten

Leave a Reply