Nevena Ivanović pobednica FASHION SCOUT SEE – Southeast Europe Fashion Showcase projekta

Finalnom revijom Fashion Scout SEE – Southeast Europe Fashion Showcase konkursa na kome se takmičilo 12 dizajnera iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Srbije svečano je otvoren 41. Belgrade Fashion Week.homemore Dobitnica glavne nagrade je Nevena Ivanović (NEO Design) iz Srbije.

O pobedniku je odlučivao internacionalni žiri, gosti 41. Belgrade Fashion Week-a – Martin Roberts, osnivač Fashion Scout-a, poznata britanska novinarka Hilary Alexander i direktor Accademia Costume e Moda iz Rima, Adrien Yakimov Roberts, koji su posebno istakli i rad dizajnera: Vicota Keisera iz Makedonije, Ane Jelinič iz Sloveiije i Brenda KLISAB iz Hrvatske. Ostali učesnici ovog takmičenja bili su još Petja Zorec i SARIVALENCI iz Slovenije, iz brendovi YUNIKU i PRICE ON REQUEST iz Hrvatske, Ana Marija i Shaleva Couture iz Makedonije, Ana Trošić Trajković i Lada Dragović iz Srbije.

Pored ove važne nagrade, besplatnim učešćem na Nedeljama mode u region nagrađena su još tri dizajnera. U Beogradu će gostovati Petja Zorec, u Ljubljani brend KLISAB, dok će se naša dizajnerka Ana Trošić Trajković predstaviti u Skoplju.

Uspešnom saradnjom između FASHION SCOUT projekta i Belgrade Fashion Week-a, regionalna modna scena podiže se na viši nivo i uspostavlja se svojevrsni regionalni Fashion hub kao platforma za promociju modne industrije i talentovanih dizajnera sa našeg područja.

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten

Leave a Reply