NOIZZ FASHION AWARD – Boris Trivan

NOIZZ, najpopularnija internacionalna digitalna medijska platforma za mlade i Belgrade Fashion Week tradicionalno već godinama organizuju regionalni konkurs: NOIZZ FASHION AWARD – Boris Trivan namenjenstudentima, diplomcima i postdiplomcima modnog dizajna kao i mladim modnim dizajnerima iz regiona ex YU.

Shodno specifičnoj situaciji u kojo se svi nalazimo i Noizz Fashion Award će ove godine imati posebno izdanje. U okviru digitalnog izdanja 47. Perwoll Fashion Weeka mladi dizajneri koji se takmiče za ovu prestižnu nagradu su bili učesnici posebnog segmenta Mionetto Style Academy, koji su u okviru radionice na temu održive mode dobili zadatak da urade redizajn jednog odevnog predmeta pod mentorstvom Ane Trošić Trajković. Svi oni će se predstaviti sa po jednim modelom na specijalnoj reviji koja će se održati 1. novembra u BelExpo Centru i koju će putem brojnih digitalnih kanala i platformi videti i najšira publika. Finalisti su: Aleksandra Stamenić, Bogdan Mrša, Divna Lazić, Ivan Rajković, Maja Pantović, Marija Đorđević, Melanija Vasić, Mina Cvetinović, Natalija Trivanović, Sanja Perić i Sofija Drašković. Mlladi dizajner koji najbolje bude odgovorio na zadatu temu će po mišljenju uvaženog žirija  dobiti Noizz Fashion Award za ovu godinu.

Generacija C (creation, curation, connection, community / kreator, kurator, konekcija i zajednica) savršeno oslikava čoveka današnjice. Nekoga ko spada u kategoriju obrazovane i svestrane osobe koja gaji ideju o dubokom individualitetu, slobodi mišljenja i govora, ali istovremeno brine o gorućim pitanjima od šireg društvenog značaja. Od očuvanja životne sredine do unapređenja kvaliteta života u lokalnim zajednicama i u domenu ljudskih prava. U pitanju je neko ko ima ruku na pulsu savremenog života i podjednako brine o globalnim i lokalnim temama. Rano prepoznaje nadolazeće trendove i nalazi se na prvoj liniji fronta u borbi za bolji kulturni i socioekonomski život u sredini u kojoj se nalazi. Povezana digitalnim tehnologijama, dobro ih razume i gradi dobar deo svojih interpersonalnih odnosa kroz online zajednicu, baš kao i u stvarnom životu. Aktivno učestvuje u kreiranju kulturnog habitusa zajednice u kojoj se nalazi, ali istovremeno daje na značaju unutrašnjem životu, duševnom miru i duhovnom razvoju. U savremenom društvu, nažalost, postoji jasna dihotomija između ova dva: spošljašnjeg i unutrašnjeg. Globalno povezanog društva i individualne usamljenosti. Između stalnog protoka informacija i potreba za osamom. Između urbanog i ruralnog, prirode i gradske sredine. U pitanju su ljudi koji bi voleli da budu u toku sa svim savremenim trendovima, ali u njima istovremeno tinja želja za osamom, unutrašnjim mirom i razvojem. Da bi mogli da postignu sve to, oni moraju da pronađu pravu frekvenciju na kojoj mogu uspešno da funkcionišu u svetu koji ih okružuje i da na sebi svojstven način naprave kompromis koji im pruža najbolje iz oba sveta.

NOIZZ je najposećeniji online medij, (izvor Gemius Audience Avgust, 2019. godine) koji je baziran na glasu mlade generacije, urbanoj kulturi, gedžetima, lifestyle-u i putovanjima. Jedan od stubova NOIZZ koncepta je i NOIZZ Fashion koji modu posmatra na autentičan način, ne mešajući se u viziju samog autora, već je podržava u svom izvornom obliku. Generaciju C odlikuje želja za kreativnošću, poriv da budu deo zajednice koja ih razume i potreba da se nihov glas čuje daleko. Zato očekujemo da će I ove godine finalisti Noizz Fashion Award svojim kreacijama biti deo najveće buke, one koja menja svet. Pokažite nam kako vaš dizajn govori umesto vas. We make some NOIZZ!

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten