NOIZZ Fashion Award

NOIZZ, najpopularnija internacionalna digitalna medijska platforma za mlade i Belgrade Fashion Week tradicionalno već godinama organizuju regionalni konkurs: NOIZZ FASHION AWARD – Boris Trivan namenjenstudentima, diplomcima i postdiplomcima modnog dizajna kao i mladim modnim dizajnerima iz regiona ex YU.

Shodno specifičnoj situaciji u kojoj se svi nalazimo i Noizz Fashion Award je imao posebno izdanje. Poseban segment Mionetto Style Academy bila je radionica na temu održive mode. Pod mentorstvom Ane Trošić Trajković mladi dizajneri su redizajnirali po jedan odevni predmet. Svi oni su predstavili rezultate svog rada u finalnoj reviji održanoj na Perwoll Fashion Week-u. Žiri u sastavu Ivan Radojčić, Nenad Radujević, Brana Antović, Tijana Pavlov i Boško Jakovljević odlučio je da Noizz Fashion Award za ovu godinudobije Divna Lazić.

NOIZZ je najposećeniji online medij, (izvor Gemius Audience Avgust, 2019. godine) koji je baziran na glasu mlade generacije, urbanoj kulturi, gedžetima, lifestyle-u i putovanjima. Jedan od stubova NOIZZ koncepta je i NOIZZ Fashion koji modu posmatra na autentičan način, ne mešajući se u viziju samog autora, već je podržava u svom izvornom obliku. Generaciju C odlikuje želja za kreativnošću, poriv da budu deo zajednice koja ih razume i potreba da se nihov glas čuje daleko.

Generacija C (creation, curation, connection, community / kreator, kurator, konekcija i zajednica) savršeno oslikava čoveka današnjice. Nekoga ko spada u kategoriju obrazovane i svestrane osobe koja gaji ideju o dubokom individualitetu, slobodi mišljenja i govora, ali istovremeno brine o gorućim pitanjima od šireg društvenog značaja. Od očuvanja životne sredine do unapređenja kvaliteta života u lokalnim zajednicama i u domenu ljudskih prava. U pitanju je neko ko ima ruku na pulsu savremenog života i podjednako brine o globalnim i lokalnim temama. Rano prepoznaje nadolazeće trendove i nalazi se na prvoj liniji fronta u borbi za bolji kulturni i socioekonomski život u sredini u kojoj se nalazi. Povezana digitalnim tehnologijama, dobro ih razume i gradi dobar deo svojih interpersonalnih odnosa kroz online zajednicu, baš kao i u stvarnom životu. Aktivno učestvuje u kreiranju kulturnog habitusa zajednice u kojoj se nalazi, ali istovremeno daje na značaju unutrašnjem životu, duševnom miru i duhovnom razvoju. U savremenom društvu, nažalost, postoji jasna dihotomija između ova dva: spošljašnjeg i unutrašnjeg. Globalno povezanog društva i individualne usamljenosti. Između stalnog protoka informacija i potreba za osamom. Između urbanog i ruralnog, prirode i gradske sredine. U pitanju su ljudi koji bi voleli da budu u toku sa svim savremenim trendovima, ali u njima istovremeno tinja želja za osamom, unutrašnjim mirom i razvojem. Da bi mogli da postignu sve to, oni moraju da pronađu pravu frekvenciju na kojoj mogu uspešno da funkcionišu u svetu koji ih okružuje i da na sebi svojstven način naprave kompromis koji im pruža najbolje iz oba sveta.

SVE FOTOGRAFIJE>>>

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten