Otvorena multimedijalna izložba BFW x 50 u Silosima

U petak 04.11. je multimedijalnom izložbom u jedinstvenom prostoru “Silosi” na Dorćolu započet L’Oreal Fashion Week, 50. izdanje internacionalne nedelje mode. Posetioci su u specijalno dizajniranim sobama mogli da vide deo bogate istorije Belgrade Fashion Week-a i najznačajnije aspekte ove, već 25 godina duge, manifestacije, koja je ujedno bila i prva nedelja mode u istočnoj Evropi. 

Izložba prezentuje razne aspekte BFWa, od autorskog modnog dizajna, preko Fashion Incubatora koji je iznedrio mlade talente, pa sve do humanitarnog i društveno-odgovornog aspekta BFWa, kao i aktivnosti iza scene koje je BFW sprovodio kako bi izgradio platformu za modne profesionalce, kako mlade talente, tako i ostvarene dizajnere i domaće brendove. 

Postavljena u osam soba ova retrospektivna izložba podsetiće nas na put koji je BFW prošao od prvog izdanja 1996-a i značajnih promene na modnoj sceni kojima je doprineo, ali poslužiće i kao inspiracija za novu generaciju koja tek treba da se upozna sa bogatom zaostavštinom srpske modne scene.

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten