52. PERWOLL FASHION WEEK – GET IN THE MOMENTUM

Jesenje izdanje Beogradske nedelje mode trajaće od 2. do 8. novembra i pružiće mogućnost svim ljubiteljima modnih dešavanja da uživaju u atraktivnim sadržajima – revijama popularnih  modnih autora, mladih dizajnera, bogatom izložbenom i Art programu kao i promociji održive mode.

Revija otvaranja, 52. Perwoll Fashion Week-a, produkt je učešća BFWa u timu Foruma slovenskih kultura u projektu koji nosi naziv TRANSFORMACIJE, od slovenskih tradicija do savremenih kreacija, i predstaviće 10 dizajnera iz 10 slovenskih zemalja.Svečano otvaranje biće upriličeno u Hangaru u Luci Beograd gde će se održati najveći  broj revija, izložbi i pratećih programa. Reviju otvaranja pratiće i kampanja za povećanje svesti o borbi protiv raka pluća, pod sloganom #promenimouljubičasto.

Važan segment Beogradske nedelje mode od samog početka jeste promocija autorskog dizajna, a ovoga puta nas očekuju kolekcije priznatih autora Dragane Ognjenović, Irene Grahovac, Boška Jakovljevića za Martini Vesto i brenda NINAMILAN.

Kao i godinama unazad značajna pažnja biće posvećena Modnoj održivosti i Cirkularnoj ekonomiji, kroz izložbu Fashion Forever Švedskog instituta i projekat Cirkularni ponedeljak koji se po prvi put organizuje u Srbiji i našem regionu. Snažnu porukuBetter Not Burnt preneće istoimena IQOS revija mladih dizajnera koji su posvećeni segmentu redizajna i održive mode.

Revija finalista konkursa Re:think Fashion by Perwoll, je deo projekta Fashion Incubator udruženja BFW Design Collective, koji je do sada iznedrio i promovisao brojne talentovane mlade dizajnere iz Srbije i ex-YU regiona. Finalisti ovogodišnjeg konkursa su promišljali o novom načinu  korišćenja folklornih i tradicionalnih motiva, pa sve do inspiracije svemirskim otpadom, što pruža priliku da se istraže nove ideje i koncepti u svetu mode.

Tradicionalan program BFWa su i revije diplomaca i studenata mode koje najčešće budu najhrabrije i najinovativnije, a ovoga puta nam se predstavljaju studenti Fakulteta primenjenih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu i Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan, a ove revije podržava kompanija Textil.

Revija koja će obeležiti ovo izdanje Perwoll Fashion Week-a je BACK TO THE 80’s, na kojoj će se predstaviti više od 25 atraktivnih domaćih dizajnera inspirisanih modom, muzikom i filmovima iz osamdesetih. Ovaj period se i danas često pojavljuje kao izvor inspiracije za nove modne trendove i revival momente – što potvrđuje i zainteresovanost generacije Z za muziku i estetiku ove dekade, a realizovana je uz podršku novog brenda pametnih telefona Tecno, koji integriše savremeni dizajn sa najnovijim tehnologijama.

Pored revijskog očekuje nas i bogat Fashion & Art program realizovan kroz izložbu fotografija Svetlane Braun, pobednice konkursa BFW Instashot, modne performanse na novom formatu BFW Stage,  kao i kroz izložbu modnih detalja, talentovanih umetnika koji svojim kreacijama upotpunjuju, a često i definišu modne trendove.

Posebnu atrakciju predstavljaće BFW Market, koji se realizuje sa kulturnim centrom Silosi, na kome će posetioci  imati priliku da konzumiraju domaću modu mladih preduzetnika i dizajnera koji stvaraju atraktivne urbane i street brendove.

Svečano zatvaranje  jesenje Beogradske nedelje mode obeležiće revija Voz je ponovo u modi, koja će nas odvesti na zanimljivo modno putovanje u potpuno novom zdanju Železničke stranice Begrad centar.

Dobro došli na 52. Perwoll Fashion Week čiji program će vas odvesti u centar zbivanja domaće autorske modne scenepod sloganom GET IN THE MOMENTUM!

Autori foto kampanje: Fotograf: Dušan Milenković, Stilista: Petra Leskovac Vučković, Maneken: Alen Aličić  – Demons_model_management, Šminker: Irena Miletić.

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten