POBEDNICI KONKURSA
RE:THIK FASHION by Perwoll

Saradnja i podrška mladim autorima je jedan od najvažnijih aspekata Beogradske nedelje mode od prvih izdanja manifestacije, a u  poslednjih 10 godina fokusirano i kroz  platformu Fashion Incubator, koja ima za cilj da prati profesionalni razvoj mladih modnih talenata, da aktivno podržava i pomaže prezentaciju njihovih radova u započinjanju profesionalnih karijera.

Na ovom prolećnom izdanju samostalnu reviju će imati pobednici prošlogodišnjeg konkursa Re:Think Fashion by Perwoll. Po oceni stručnog žirija, najbolje odgovore natemu konkursa Rethink Fashion – promišljanje održivog načina konzurmiranja mode, kao i ekoloških praksi poput reciklaže i prenamene tekstila, dali su trećeplasirani Nikola Kojić – sa svojim brendom MOKUNA, drugoplasirana Emilija Zdravković – AMELIE, i pobednica Marija Olimp. Oni su od strane brenda Perwoll dobili i finansijsku podršku za izradu kolekcije koju će prezentovati na 53. Perwoll Fashion Week-u, i publici ponovo pružiti priliku da uživa u bezgraničnoj kreativnosti i njihovoj posvećenosti REdizajnu, REcikliranju i REgeneraciji, kojom odeći daju novu vrednost i značenje.

Ovo je idealna prilika da mladi, inovativni talenti, izraze svoju kreativnost kroz savremeno poimanje mode i da svoju profesionalnu karijeru započnu na najznačajnijoj modnoj manifestaciji u regionu.

Inače, Fashion Incubator je projekat BFW Design Collectiva udruženja dizajnera okupljenih oko Beogradske nedelje mode,  a podržan je od strane brenda Perwoll koji godinama utiče na pozitivne promene u svetu mode, podrazumevajući održiv pristup pri konzumaciji odeće, posebno kroz proces produžavanja trajanja tkanina i promociju reciklaže, redizajna i obnovljivosti.

S obzirom na uspeh ovog projekta možemo najaviti i novi konkurs Re:Think Fashion by Perwoll za 2024. godinu koji će startovati od maja ove godine i ponovo biti namenjen mladim dizajnerima i studentima mode u našoj zemlji.

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten