PODRŠKA MLADIM TALENTIMA: Revije najboljih studenata i diplomaca

Organizatori Perwoll Fashion Week-a prepoznali su da iste vrednosti dele sa Fondacijom Novak Đoković, te je ove jeseni podrška mladima izražena i kroz saradnju sa magazinom Original i projektom Fashion Incubator. Ljubiteljima mode, druge večeri najpre su se predstavili Mina Cvetanović, Jelena Zarić, Kristina Bartuš, Milica Cenerić, kao i diplomci i studenti Univerziteta Metropolitan.
homemore


Kolekcija “Power of choice” za sezonu jesen/zima 2019/2020 mlade kreatorke Mine Cvetinović predstavlja jedinstvenu igru geometrijskih oblika i jarkog jesenjeg kolorita. Minina kolekcija bila je samo uvertira u veče bogato revijama autorke mode.

Publika je zatim imala priliku da uživaju u reviji Jelene Zarić koja se predstavila kolekcijom “Universe in me” osmišljenom kao svojevrsni put ka slobodi. U kolekciji dominiraju pastelne boje i nežni tonovi, asimetrija, kao i kontrast u izboru materijala.

Elegantne kreacije objedinjene pod nazivom “Bad Angel”, dizajnerke Kristine Bartuš, namenjene su urbanim damama i to, pre svega, za večernje izlaske i druge svečane prilike. Kolekcija je napravljena pretežno od kože i može se nositi tokom hladnim, ali i tokom toplih dana.

Milica Ceneric predstavila je diplomsku kolekciju “Skyscrapers in our eyes” kao sklop futurističkih multifunkcionalnih odevnih komada. Materijal za ovu kolekciju inspirisan je teksturama solitera i njihovim geometrijskim detaljima. Boje materijala korišćenih za ovu kolekciju svedene su na minimum.

Studenti Modnog dizajna Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan su i ove godine predstavili svoju reviju, a kao i prethodnih godina, studenti su imali podršku svojih profesora – Tijane Pavlov, Katarine Samardžić i Aleksandra Protića.

Publici su se najpre predstavili diplomci modnog dizajna: Ivana Marčak koja eksperimentiše sa poimanjem teme rasizma, kroz istraživanje oblika na ljudskom telu, tekstura i boja predstavljajući tako različite ljudske rase; Dragana Vujić čija kolekcija je inspirisana pećinskim ukrasima- stalagnitima i stalaktitima; Katarina Krajnović koja u kolekciju pod nazivom “ALWAYS TIRED” istražuje termin depresije; Jelena Vučković koja kroz svoj, začarani grad, predstavlja drugu sliku realnosti od one koja zapravo postoji.

Osim diplomaca, svoje kreacije su prikazali i studenti četvrte godine Modnog dizajna – Jovana Branić i Strahinja Tabakovič, koji su se bavili konceptom svakodnevne odeće žena, prožetom romantičnim detaljima, dubokim dekolteima i naglašenim bokovima.

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten