Autorska moda u posebnom fokusu
46. perwoll fashion weeka

Druge večeri 46. Perwoll Fashion Week-a autorske kolekcije Atelje Alternativa by Daniela Glišić, DNK studio by Dragana Nikolajević, Đorđe Baščarević Design i Milene Radović izazvale su ovacije publike. Na pisti je posebnu pažnju izazvalo pojavljivanje izuzetne glumice Marije Bergam, koja je otvorila i zatvorila reviju Daniele Glišić, kao i Aleksandre Kežman ćerke našeg proslavljenog fudbalera.
homemore


Atelje Alternativa by Danijela Glišić nam donosi kolekciju “Nokturno” za jesen/zimu 2019/2020 koja je nastala kao koncept usmeren ka tišini i lirskoj meditativnoj temi stvaranja. Kroz višeslojno odevanje i neizmeničnu primenu lakih lepršavih materijala (svile, viskoze i pamuka) i teških vunenih štofova, tafta i pletenine, nastaje konkurencijski jasna, čista i definisana linija kolekcije.
DNK je kreativni modni studio koji se bavi izradom unikatnih komada odeće (bespoke) i malim serijama modela koji nam ove jeseni donosi kolekciju za jesen/zimu “No compromise”. DNK studio pravi koherentnu celinu kao simbolički apel za smanjenje materijane potrošnje demonstrirajući da uz maštovitu primenu detalja ili adekvatnu kombinatoriku komada basic lako glamurozna odevna kombinacija bez pravljenja kompromisa sa udobnošću.

Autorska kolekcija muške mode kreatora Đorđe Baščarevića bavi se istraživanjem u domenu dekonstrukcije gornjih odevnih predmeta i načina njihovog kombinovanja. Polazna inspiracija je putovanje kroz vreme, te se u odevnim kombinacijama mogu prepoznati elementi mode različitih decenija prošlog veka (90-ih, 80-ih i 50-ih). Autor suptilno koketira sa elementima ženske mode, ali tako da celokupan stajling odiše muževnošću, te je na granici između nosivog i ekscentričnog.
Kolekciju jesen/zima 2019/2020. Milene Radović čine kaputi, jakne, haljine, suknje i pantalone. Vođena imperativom udobnosti i lakoćom postojanja, dizajnerka savremenu ženu ušuškava u vunu i svilu, u paleti crne, srebrne i sive kao neophodne svetlosti.

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten