PODRŠKA MLADIM TALENTIMA: Revije studenata i diplomaca

Tradicionalni program BFW-a su i revije studenata i diplomaca koje često iznedre neke nove kreatorske zvezde. Na pisti smo mogli da vidimo kreacije studenata Fakulteta primenjenih umetnosti, Accademia-e del Lusso, kao i Metropolitan Univerziteta, koji su osim kroz reviju, svoje radove prikazali i na izložbi modnih detalja u foajeu BelExpocentra.
homemore

Fakultet primenjenih umetnosti se predstavio kroz radove Vesne Slavnić i Nemanje Devetak. Vesna Slavnić radi kao dizajner nakita i kostimograf na filmu i u pozorištu, a na 44. BFW-u publici se predstavila master diplomskom kolekcijom „Mladost“. Kolekciju čine tri segmenta, od kojih svakih predstavlja jedan period u životu žene sa svim svojim karakteristikama Detinjstvo, Pubertet i Adolescencija.

Nemanja Devetak je inspiraciju za svoju kolekciju pronašao u muškim odevnim predmetima koje je transponovao u ženske odevne predmete. Poigravanjem estetika, boje, dezena, krojeva i materijala dobo je ženu koja je mešavina oba sveta. Preko različitog odabira materijala potrudio se da spoji upravo te kontraste i na taj način da stvori novu vrednost, novu atmosferu.

Accademia del Lusso, italijanska škola mode i dizajna otvorena je 2005. godine sa jasnim ciljem da stvori obrazovne profile neophodne u sektorima dizajna, marketinga, menadžmenta, mode i komunikacije. Akademija vrednuje kreativnost i senzibilitet svojih studenata, ali im pruža i praktično obrazovanje koje im omogućava postizanje vodećih pozicija na tržištu. Svoje diplomske kolekcije predstavili su studenti završne godine Iva Kujundžić, Dijana Jovičić i Kristina Marović.

Studentkinja četvrte godine Univerziteta Metropolitan Mina Maksimović je prikazala na reviji svoju diplomsku, mušku kolekciju, koja nosi simboličan naziv 99/100. Mina u kolekciji eksperimentiše sa poimanjem lepog i ružnog, odnosom harmonije i disharmonije, poželjnog i nepoželjnog.


Svoje modele inspirisane konceptom savremene umetnosti i primenom u savremenom odevanju, kroz analizu umetničkog dela, trenda, praktične primene i kreativne interpretacije, predstavile su studentkinje treće godine: Katarina Krajnović, Ivana Marčak, Jelena Borisavljević, Jovana Branić, Luna Mitić, Nikolija Rajković, Samra Hamzić i Sandra Šumarac.

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten