Prateći Program 52. BFW-a

Revijski programi su stub svakog Belgrade Fashion Week-a, ali prateći programi ovoj manifestaciji daju dodatnu širinu. Ove godine, programi koje se dešavaju na BFW-u, a nisu revijski programi su:

Četvrtak, 02. novembar

Otvaranje izložbe „Fashion Forever“ švedskog instituta, koja se bavi Futurističkom modom u nastajanju – održaće se u 21:30 u Hangaru (Stage 1), Luka Beograd, Dunavska 86.

Postavka prikazuje primere dobre prakse švedskih brendova koji u svojoj proizvodnji koriste održive tehnike, reciklažu, redizajn – doprinoseći cirkularnoj ekonomiji.

Petak, 03. novembar

Otvaranje izložbe „Live This Moment“, pobednice InstaShot konkursa – Svetlane Braun – održaće se u 20:30 u Hangaru (Stage 1), Luka Beograd, Dunavska 86.

Svetlana o izložbi kaže: „Svaka nedelja mode je nezaboravan doživljaj za mene. U vazduhu se oseti neverovatna energija,  upoznaju se divni I kreativni ljudi. I imam priliku da uhvatim zanimljive I spontane trenutke koji se nikad više neće ponoviti.“

Subota, 04. novembar

Market Urban & Street brendova – Silosi X BFW – Kulturni Centar „Silosi“, Luka Beograd

Prodajni koncept mladih urbanih i street brendova

BFW Stage – Style Clash – Styling contest powered by [NEO Fundus] – 20:00 u Hangaru (Stage 1), Luka Beograd, Dunavska 86.

BFW STAGE je multifunkcionalna bina u foajeu, ispred revijske sale, na kojoj će se tokom trajanja nedelje mode smenjivati najrazličitiji programi od fotografisanja, intervjua, snimanja, prezentacija, modnih vinjeta i performansa pa sve do modnih takmičenja.


STYLE CLASH je jedan od tih programa koji će u fokusu imati modne stiliste i na taj način isticati stiliste i njihove timove kao važan deo modne industrije i scene u Srbiji. STYLE CLASH je zamišljen u formatu takmičenja koje za cilj ima da otkrije nova kreativna lica modne scene i ohrabri kreativnost u svom najlepšem obliku.

Nedelja, 05 novembar

Market Urban & Street brendova – Silosi X BFW – Kulturni Centar „Silosi“, Luka Beograd

Prodajni koncept mladih urbanih i street brendova

BFW Stage – Style Clash – Fashion & Accessories – 19:30/21:00 u Hangaru (Stage 1), Luka Beograd, Dunavska 86.

Ponedeljak, 05. novembar

Cirkularni Ponedeljak

Panel Diskusija: Kreiranje politike za održivi rast u modnoj industriji – 13:00, Kulturni Centar „Silosi“, Luka Beograd

Prezentacija projekta: Kreativna  Evropa – Kultura – 16:00, Kulturni Centar „Silosi“, Luka Beograd

Prezentacija mogućnosti finansiranja projekata kulture u okviru programa Kreativna Evropa – kultura, kao podrške koju aplikantima pruža Desk Kreativna Evropa Srbije pri Ministarstvu kulture Republike Srbije Promocija second hand i vintage platformi, radionice redizajna i upcyclinga – 18:00, Kulturni Centar „Silosi“, Luka Beograd.

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten