PROLEĆNO MAŠTANJE UZ PERWOLL FASHION WEEK

Za nama je još jedno prolećno izdanje Perwoll Fashion Week-a, utisci se još sležu, a bogat program uz koji smo uživali i maštali nam je slao i mnoge važne i podsticajne poruke.

Jedna od važnijih je da, najvrednije, najkreativnije i najlepše stvari nastaju spajanjem nespojivog, miksovanjem različitosti i njihovim stapanjem u nešto novo i kompatibilno. Tako da je strah od primene veštačke inteligencije izlišan, i da je vizuelna kampanja vodeće modne manifestacije nastala upravo u saradnji sa njom. Jer čovek je taj koji stvara, kreira i mašta, AI je samo prigodan alat koji može biti od velike pomoći. Zato su nas poznata lica, svake večeri pre početka revija, podsećala da radimo ono što je samo nama svojstveno, i slala razigranu poruku MaštAI!

Maštali smo od svečanog otvaranja finim NITIMA, Igora Todorovića, do zatvaranja revijom inspirisanom Odisejom u svemiru, Irene Grahovac, a u međuvremenu mnogo toga se moglo videti, naučiti i doživeti. U fantastičnoj atmosferi preko 10.000 posetilaca je uživalo u kreacijama više od 100 dizajnera, u sjajnoj muzici, stajlinzima, koreografijama i brojnim iznenađenjima na pisti.

U uvek kreativnoj i uzbudljivoj  atmosferi brend Martini Vesto by Boško je prisutne vodio na Fantastično putovanje uz muziku Slađane Milošević i uz kreacije dosledne njegovom prepoznatljivom stilu, ali obogaćene novim materijalima kao što je reciklirani papir. Promocija autorskog dizajna je važan segment Beogradske nedelje mode, tako da su se nizale revije brojnih priznatih autora, pored gore već pomenutih, bili su tu i  Aleksandra Lalić, Vesna Kracanović, Budislava, Dejana Momčilović, Peđa Nerić, Marko Feher, Tijana Milutinović, Lily Tailor …naravno nemoguće je nabrojati ih sve jer, da ponovimo, bilo ih je više od 100.

Mnogi od ovog velikog broja dizajnera su svoju prvu pravu priliku za predstavljanje publici imali upravo u okvirima Beogradske nedelje mode, koja mladim talentovanim dizajnerima kontinuirano pruža šansu da zablistaju u javnosti. Ova manifestacija je mnoge odnegovala, i u svakom svom izdanju, pa i ovoga puta predstavila nam je one koji pretenduju da budu dostojni naslednici najboljih. Boreći se za prestižnu nagradu Boris Nikolić za savremeni modni izraz, predstavilo nam se 20 najtalentovanijih mladih dizajnera.

Na svojoj prvoj samostalnoj reviji svoje kolekcije prikazali su i pobednici prošlogodišnjeg konkursa Re:Think Fashion by Perwoll. Marija Olimp, Emilija Zdravković – AMELIE i Nikola Kojić MOKUNA. Publika je uživala u njihovoj bezgraničnoj kreativnosti, mladalačkoj nesputanosti i posvećenosti REdizajnu, REcikliranju i REgeneraciji, kojom odeći daju novu vrednost i značenje.

Posebna revija Angelinina haljina, posvećena maloj Angelini Aćimović, devojčici koja je stradala u majskim događajima u osnovnoj školi  Vladislav Ribnikar, je izuzetno veliki prostor Hangara ispunila čistom emocijom. Angelinin talenat je okupio 25 poznatih srpskih dizajnera i brendova koji su na osnovu njenih crteža haljina oblikovali modele za reviju.

Izuzetno jake emocije navirale su i na svečanom otvaranju kada je Nenad Radujević pozvao više od 600 ljudi da Minutom aplauza odaju poštovanje i priznanje Slađani Milošević, princezi domaće rok scene i dugogodišnjoj inspiraciji i prijatelju ove manifestacije, ali i dobitniku prve nagrade Beogradske nedelje mode za doprinos razvoju mode kao umetnosti. Publika je stajala i aplaudirala skoro 10 minuta uz emitovanje video snimaka i fotografija iz njene bogate i neverovatne karijere.

ReKreacija u okviru Cirkularnog dana, nam je pružila zadovoljstvo da budemo deo popularisanja održive mode i cirkularne ekonomije. Na svojevrsnoj „prodajnoj“ izložbi dizajnerski redizajniranih starih belih košulja, svi modeli su planuli za 30 minuta, jer je to bila jedinstvena prilika da dajući  dve/tri stare bele košulje „kupite“ unikatni dizajnerski model. Bio je tu i Pop up workshop studio, na kojem su pružane brze live redizajn intervencije, kao i Vintage and Second Hand market najpopularnijih radnji te vrste kod nas.

Posle praznika nas očekuje i tradicionalna dodela priznanja najboljim učesnicima ovog izdanja Nedelje mode popularna AWARDS NIGHT.

Dakle, bilo je ovo pravo prolećno razigravanje, jer bilo je tu i mnoštvo iznenađenja, pistu su u jednom trenutku okupirala poznata lica umetnika iz oblasti glume i muzike, bilo je lepo i emotivno, a sve viđeno je potpuno korespondiralo sa sloganom ovog Perwoll Fashion Week-a  – MaštAI!

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten