RE-INVENTOVANA PREZENTACIJA: Modne vinjete umesto standardne revije

Modne vinjete su već punih sedam godina važan program promocije modnih dizajnera. Galerija Štab postala je tradicionalni prostor u kom se održavaju ove umetničke postavke. Atraktivni prostor, smešten u konstrukciji Brankovog mosta, predstavlja savršen poligon prezentacije dizajnera koji svoj rad javnosti plasiraju na sasvim drugačiji način.

 

 

Izlagačka sloboda, upotreba različitih medijuma i konceptulnih pristupa glavni su razlozi što je ovaj programski segment postao jedan od najatraktivnijih.

Studenti IV godine Fakulteta digitalnih umetnosti univerziteta Metropolitan predstaviće se kolekcijom Refleksija koja za zadatak ima da istraži spoj modernog, glamuroznog i dinamičnog. Kroz elegantne forme, prigušene boje i duh energije modela koji nas vraćaju u vreme Velikog Getsbija i nastanka Art Deco pravca, ova jedinstvena modna priča pruža beg od sivila kojim je obeleženo sadašnje vreme.

U ovoj specifičnoj konstelaciji i kroz sebi svojstven koncept, pojaviće se i brend GetUp iza koga stoji dizajnerka Jasmina Vujović. Njeni modeli karakteristični su po tome što su namenjeni mladoj ženi izražene individualnosti, sa dozom hrabrosti da iznese razliku od okruženja.

Inspirisana umetničkim stvaralaštvom naše slikarke Dušice Pejić, modna dizajnerka Katarina Puzić se upušta u svežu, modnu igru printova, formi i različitih struktura, materijala, iz koje niču unikatni, ženstveni i udobni outfiti „SPROUT“ kolekcije za sezonu proleće/leto 2017.

Vesna Krcanović, u kolaboraciji sa brendom Naša posla, izložiće radove koji predstavljaju deo kolekcije u nastajanju Man into Woman. Inspirisani memoarima transrodne umetnice Lili Elbe, odnosno Einara Wegerera, eksponati otvaraju pitanje identiteta, integriteta i seksualnosti. Koncipirani kao medij za sentimentalni atlas likova, komadi su koloritom, dezenima i formom promenljivi i prate emotivna stanja autora. Najfiniji materijali od kojih je kolekcija izrađena vrše dvojaku simboličku funkciju – barijere ili korespondenta između posmatračai autora.

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten

Leave a Reply