Revija autorske mode by Textil – Marko Feher, Plima i Tijana Milutinović

U okviru bloka revija Textil predstavlja svoje kreacije prikazalo je troje dizajnera. Marko Feher je modni dizajner poznat po tome što se u kolekcijama bavi društveno odgovornim temama, recikliranom i „zero waste“ modom. Nova kolekcija predstavlja novi korak u njegovom dizajnerskom pristupu. Inspirisana je stvarima koje obično izbegava ili koje mu nisu bliske, te onima koje ga ne bi obično podstakle na kreativnost. Ova kolekcija je kontrast između onoga što ga privlači i onoga što ga odbija, i tako stvara estetski dijalog između suprotnosti. Sve ono za šta je do sada rekao da NIKADA NE BIH RADIO, došlo je na red. Ova kolekcija je unutrašnja borba i sukob između onoga što želi i onog što izbegava. U kolekciji će se pronaći materijali i tehnike sa njegove crne liste tj. sve one stvari od kojih zazire.

POGLEDAJTE SVE FOTOGRAFIJE>>>

Olja Marković koja stoji iza brenda Plima, predstavila je najnoviju kolekciju LUTKA, koju karakteriše maksimalistički pristup u spajanju različitih formi, printova i tekstura, stvarajući izuzetno vizuelno iskustvo. Inspiracija dolazi iz evropskog postmodernizma, sa dodirima renesanse i uticajem japanskih i slovenskih estetika. Brokat, čipka i štampane tkanine sa crtežima se kombinuju sa aksesoarima od perli, cveća i pletiva, stvarajući kompleksne, ali harmonične kreacije.

POGLEDAJTE SVE FOTOGRAFIJE>>>

Kolekcija Tijane Milutinović predstavlja prikaz intimne inspiracije u kojoj se susreću različiti utisci i iskustva svakodnevnice. Odeća ispituje savremenu siluetu postavljenu kroz različite principe spajanja formi i materijala iz pozicija suprotnih vrednosti u svrhu stvaranja specifične slojevite atmosfere.

POGLEDAJTE SVE FOTOGRAFIJE>>>

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten