Revija dizajnera okupljenih oko Belgrade Design Hub–a

Četvrto veče 53. Perwoll Fashion Week-a otvorila je revija predstavnika Belgrade Design Hub-a, među kojima GetUP Jasmina Vujović, Peđa Nerić, Dejana Momčilović, DNK Studio by Dragana Nikolajević i Budislava. Hub u kojem su se okupili dizajneri sličnog senzibiliteta, tokom ove prolećne nedelje mode će uz prigodan koktel-parti proslaviti prvi rođendan.

POGLEDAJTE SVE FOTOGRAFIJE>>>

Kolekcija Delo bez autora – GetUP brenda iza koga autorstvom i izvedbom stoji Jasmina Vujović, u aktuelnoj kolekciji ide korak dalje u narativu, voluminoznosti i novim formama. Uvodeći kožu kao materijal, ona prepoznatljivim, slojevitim konstrukcijama daje diskretni dramatični ton, a s druge strane poetično ih razigrava upotrebom plisiranog organidina i oversized heklanih aksesoara.

POGLEDAJTE SVE FOTOGRAFIJE>>>

Modni kreator Peđa Nerić je u kolekciji GREY IN COLOR inspirisan klasičnom ženskom odećom, što se pre svega vidi u peglanim faltama koje dominiraju u kolekciji, kojima su suprostavljene slobodne voluminozne forme dobijene drapiranjem. Meki, lagani štofovi u sivoj boji su kombinovani sa satenom pastelnih tonova od boje kajsije do bež. Kolekcija je namenjena savremenoj ženi koja želi da nosi udobnu odeću sa uočljivim dizajnerskim pečatom.

POGLEDAJTE SVE FOTOGRAFIJE>>>

Dizajnerka Dejana Momčilović je predstavila kolekciju proleće/jesen 2024 Big black city koja donosi vrtoglavi spoj elektro rok estetike iz sedamdesetih godina. Inspirisana zvucima elektro rok muzičkog pravca, ova kolekcija odiše energijom i izražajnošću. Forme su definisane kombinacijom krutih, ali laganih materijala koji stvaraju siluetu koja gotovo lebdi oko tela. Hladno valjani materijali susreću se s laganim svilenim tkaninama, stvarajući intrigantan sukob između oštrih i fluidnih tekstura. Jedan od najupečatljivijih elemenata kolekcije su ručno pletene haljine od svilenih traka. Paleta boja koja dominira ovom kolekcijom se kreće od klasičnih crnih tonova do toplih karamel nijansi, od zemljanih tonova peska i beža do leopard print uzoraka koji oživljavaju komade. Uz dodatak svetlijih tonova kao što su krem i bela, dizajnerka je uspostavila savršenu harmoniju između kontrastnih boja.

POGLEDAJTE SVE FOTOGRAFIJE>>>

DNK studio Dragane Nikolajević u kolekciji FLAIR za proleće-leto, predstavila je komade napravljene od prirodnih materijala, lana, viskoze, pamuka, a siluete su uronjene u pastelne valere. Forme su ženstvene, a praktične, protežu se od mekanih, uhvaćenih u pokretu do blago strogih, neobičenih diskretnih intervencija u sečenju.

POGLEDAJTE SVE FOTOGRAFIJE>>>

Budislava Keković za svoj brend BUDISLAVA dizajnira odeću, obuću, tašne i nakit. Ona je na 53. Perwoll Fashion Week-u predstavila kolekciju Tempest of mind, inspirisanu burnom prirodom uma, koja vodi između haosa i spokojstva, snage i ranjivosti, kroz tamu misli koje se vitlaju i ne miruju. U kolekciji dominiraju duboko crna i ponoćno plava, kao poslednje boje pred svetlost zore podsvesti, saten i pliš kao taktilno iskustvo glatkog i prisnog.

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten