MADE IN SERBIA: Revija domaćih modnih brendova otvara BFW

Belgrade Fashion Week svečano će biti otvoren revijom srpskih modnih brendova okupljenih oko Klastera FACTS – AMC – Afrodita Mode Collection, Maruška, EXTERRA i IVKO Woman. Ova revija biće prvo zajedničko pojavljivanje članova Klastera modne i odevne industrije Srbije kojom Modni Studio Click, kao organizator BFW-a, podržava revitalizaciju naše modne industrije.homemore

Srbija je jedina zemlja regiona u kojoj ova industrija ne samo da je opstala nego je na putu da ponovo postane značajna privredna grana i upravo zato je pojavljivanje domaćih modnh brendova na Belgrade Fashion Week-u od velikog značaja za promociju ovog sektora.

 

Ljubiteljima mode će se predstaviti AMC – Afrodite Mode Collection. Lajtmotiv kolekcije pod imenom  “AMC…NOW!” je veliki grad i dinamičan način života. Odevne komade ovog brenda posebno zanimljivim čine animal print za hrabre i floralni motivi za romantične žene.

 

Publika će imati priliku i da vidi reviju brenda Maruška čija se kolekcija sastoji od svilenih marama i ešarpi, a podeljena je u tri celine koje predstavljaju razvojni put brenda – ručni rad na svili, print na svili i kolekcija sa motivima iz srpske tradicije i umetnosti.

 

Predstavljanje domaćih brendova upotpuniće i modeli brenda Exterra bogatog kolorita, sa definitivno neočekivanim nijansama. Kolekcija je zamišljena kao spoj romantičnog  i  urbanog, a sve to je upotpunjeno poznatim Exterra printovima.

 

Ivko Woman – brend prepoznatljiv po proizvodnji trikotaže, kaputa, jakni, džempera i drugih odevnih predmeta prikazaće veoma bogatu kolekciju živopisnih boja. Posebno je zanimljiva činjenica da se odevni komadi ovog brenda trenutno prodaju u više od 1000 radnji širom sveta.

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten