Revija muške mode

Ovog proleća, program BFW-a bio je bogat revijama muške mode. Svoje kreacije predstavili su Darko Milojević, Milica Ratković i Omaya Homme. Kolekcije koje je beogradska publika imala prilike da vidi su originalne, zanimljive, a stilovi se smenjuju od klasičnog i ležernog. homemore

Kolekcija dizajnera Darka Milojevića je moderna reinterpretacija klasičnog muškog Holivuda tridesetih godina. Od klasike do fantastike. Za moderne Keri Grentove koji šetaju gradom i za sve one koji igraju glavne uloge u svojim životima. Materijali koje dizajner koristi su vuna, likra, žoržet, tvid, pamuk a boje koje preovladavaju su crna, siva, žuta, plava sa detaljima kao što su koža, šljokice od kože, digitalni printovi. Komadi koji se nalaze u kolekciji su muška odela sa dvorednim kopčanjem, špic reverom od rastegljivih materijala, prsluci, košulje od žerseja.

Kreatorka Milica Ratković kreirala je kolekciju „At Ease“ za sezonu jesen/zima 2017 namenjenu muškarcima od 25 do 40 godina koji vole da se oblače urbano i da izgledaju autentično. Kolekcija je inspirisana kombinacijom Street i Military stila, a muškarcima koji je nose pruža osećaj sportske ležernosti i snage koju daje vojna uniforma. Izrađena je najvećim delom od prijatnih prirodnih materijala zemljane i ljubičaste boje. Manji deo kolekcije izrađen je od šuškavog materijala u kamuflažnom dezenu. Svi delovi kolekcije mogu se kombinovati međusobno, a i sa drugim odevnim predmetima, koji se mogu naći u ormanu urbanih muškaraca.

Omaya Hommeje muški brend osnovan u Beogradu sa idejom da se donese nešto novo na Balkan. Koncept brenda je da se proizvedu “urbani” odevni komadi, visokog kvaliteta, koji su inspirisani staroslovenskom mitologijom i istorijom. Sva štampa i vezovi sadrže simbole i rune koje imaju svoje posebno značenje. Stvari se proizvode lokalno u malim serijama i samim tim je više pažnje i truda uloženo u svaki komad garderobe. Glavni junak kolekcije „Silent Hero“ je muškarac koji svojim zivotnim stilom i načinom odevanja predstavlja samo srce metropole, divlji nemir grada koji nikada ne spava. Njegova snaga je u njegovoj autentičnosti, u samopouzdanju koje je u samom jezgru njegove ličnosti. Otuda toliko nonšalantnosti u njegovoj pojavi. I telom i odevanjem asocira na vitalnost, mirnu ali jaku energiju, istinsku pripadnost gradu čijim ulicama hoda.

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten

Leave a Reply