Revije autorske mode VOL 1

Treće veče 46. Perwoll Fashion Week-a nastavljeno je revijom autorske mode. Atraktivni modeli haljina, prsluka i džempera sa potpisom domaćih dizajnera i brendova kao što su Drago, Tijana Milutinović i Senka, posebno su privukli pažnju domaće publike i brojnih gostiju iz inostranstva.

DRAGO – Dragoslav Rajičić prikazao je kolekciju “I’ve Been Loving You Too Long” za proleće leto 2019/20 sažetu u tri bazična pojma – prezasićeno, preterano, suvišno. Dragoslav Rajičić koji stoji iza brenda DRAGO ovom kolekcijom sažima potrebu savremenog potrošača za kupovinom nepotrebnog, dekonstruišući večiti trenutak u kom “svega ima previše”. Silueta, kolorit i detalji inspirisani su likom i delom Leonarda Koena.

Tijana Milutinović je pripremila kolekciju za proleće/leto 2020, kroz ispitivanje “nove forme” u okviru “starih razmišljanja“. Kroz istraživanje savremene forme, inspirisana stvarnošću, teži ka stvaranju estetsko-simboličkih obličja odeće, koja, čini se, govori o čoveku i prirodi njegovoj više nego što pretpostavljamo… Namera da odeća “govori” o unutrašnjim svetovima pojedinaca i kolektiva, je krajnji cilj autorskog brenda Tijana Milutinović.

SENKA se predstavila kolekcijom za proleće/leto 2020 SENKA kojom daje jedan od mogućih odgovora sadašnjem vremenu, prezasićenom ponudama. Repeticija kolorita i forme, kao noseći elementi, predlažu kontru trenutnom diktatu tržišta. Kolekcija je izbalansirana spontanim detaljima koji joj daju konotativno značenje i pokušavaju da dekonstruišu poreklo potrebe za potrošnjom.

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten