Revijom autorske mode prikazana fuzija kreativnih ideja domaćih kreatora

Perwoll Fashion Week je tokom proteklih nedelju dana ugostio više od 60 dizajnera i desetak brendova, ali suština nije u njihovom broju već u kvalitetu koji nam donose njihove kolekcije. Kada govorimo o beskompromisnom kvalitetu i inovativnim idejama, moramo pomenuti domaće autore poput: Tijane Žunić, Viktorije Džimrevske, Zejaka i Danice Srećković.

homemore

Kolekcija “Monohroma” Tijane Žunić predstavljaja moderan osvrt na klasične krojeve i kreirana je za žene koje su hrabre i senzualne. Drugim rečima, kolekcija koja ostavlja utisak. Kolekcija je jedinstvena po tome što obuhvata širok spektar boja i svaka boja je maksimalno naglašena. Sve modele odlikuje nosivost i udobnost, kvalitetni materijali i ženstvena forma.
MORE PHOTO>>>

Inspiraciju za kolekciju “Vibes” proleće-leto Viktorija Džimrevska pronašla je u svim oblicima umetnosti, u svojim grafikama, u proleću, u bojama, u emocijama, u urbanim ženama, u njihovoj snazi i vibracijama koje oseća dok stvara crtež ili grafiku. Kolekcija se sastoji od prolećnih mantila prsluka, dugih i kratkih pantalona, haljina, cipela i tašni, pročišćenih formi, providnih površina, upotpunjenih detaljima i printovima sa njenim logotipom koji čine svaki model autorskim.
MORE PHOTO>>>

Radeći na kolekciji FW19, modni dizajner Zejak nastavio je ranije započeto istraživanje pravougaonih oblika, što je rezultiralo voluminoznim, drapiranim, čak i lepršavim savremenim odevnim predmetima sa naznakama uticaja tradicionalne japanske nošnje, ali i zapadnjačkog kostima „flapper“ perioda. Izborom materijala nastavlja suprotstavljanje tradicionalnog i modernog, pa se uz vunene mešavine u karo-dezenu, brokat i klasični crni žoržet nalaze spandeks i neopren. MORE PHOTO>>>

Danica Srećković predstavila je svoju kolekciju “Inside out” a inspiraciju je pronašla u vojnim i policijskim uniformama, a detalje uniformi je provlačila u svakom odevnom predmetu. Hrabrost i prkos jesu glavne karakteristike ove kolekcije koja je većim delom izrađena od elegantnih i ženstvenih materijala, kao što su svila, čipka i saten. Sklop odabranih materijala i kroja ilustruje jednu atraktivnu žensku figuru, čime se ističe njena prava priroda. MORE PHOTO>>>

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten