Spektakl treće večeri 52. Perwoll Fashion Week-a

Revija Dragane Ognjenović otvorila je treći revijski dan 52. Perwoll Fashion Week-a maestralnom revijom kojom je potvrdila svoj status jedne od najeminentnijih srpskih dizajnerki. U nastavku večeri prikazana je revija finala konkursa Fashion Incubator by Perwoll, tradicionalnog dela programa Beogradske nedelje mode koji osnažuje mlade, talentovane dizajnere a treće veče revijskog programa zatvorila je spektakularna revija „Back to the ’80s“, na kojoj je bilo više od 50 učesnika a modele inspirisane modom osamdesetih godina je predstavilo više od 20 eminentnih domaćin  dizajnera.

Prepoznatljive siluete, u dominantnoj crnoj boji kolekcije „New(Year)“, prodefilovale su pistom u Hangaru i pokazale umeće krojenja i sve veštine Dragane Ognjenović, dizajnerke sa karijerom dužom od tri decenije. Reviju su iz prvog reda pratili Duška Jovanić, Mina Softić, Snežana Dakić, Tamara Paunović, Vladimir Nićiforović, Ašok Murti, Brana Antović, Katarina Batuta, i zajedno sa mnogobrojnom publikom, aplauzom pozdravili kreacije velikanke srpske autorske mode.

POGLEDAJTE SVE FOTOGRAFIJE>>>

Fashion Incubator, projekat BFW Design Collectiva,  podržan je od strane brenda Perwoll koji godinama utiče na pozitivne promene u svetu mode, podrazumevajući  održiv pristup pri konzumaciji odeće, posebno kroz proces produžavanja trajanja tkanina i promociju reciklaže, redizajna i obnovljivosti. Shodno tome tema konkursa je bila Rethink Fashion – promišljanje održivog načina konzurmiranje mode, kao i ekoloških praksi poput reciklaže i prenamene tekstila, nasuprot problemima koji dolaze iz hiperkonzumerizma brze mode.

Finalisti, Aleksandra Stamenić, Ana Vrbić, Anđela Srbinoski, Anđela Bojanić, Anđela Peladić, Danilo Mišković, Emilija Zdravković, Ferenc Varga, Helena Plećaš, Ivan Rajković, Ivana Tokin, Lena Antić, Maja Božović, Marija Đorđević, Marija Ilić, Marija Pavlović, Marko Ječmenica, Milana Šarić, Nikola Kojić i Tijana Račić, su imali priliku da se pripremaju i uče od mentorki, priznatih dizajnerki Sonje Krstić, Ane Trošić Trajković, Ivane Najdanović i Sonje Jocić. Nakon održane revije, žiri je imao težak zadatak da proglasi tri najbolja kandidata kojima se pruža prilika da  prikažu svoje prve kolekcije na narednom prolećnom izdanju Nedelje mode. Po oceni žirija, tu priliku su dobili trećeplasirani Nikola Kojić, drugoplasirana Emilija Zdravković, i pobednica Marija Đorđević, a nagrada je i finansijska podrška za izradu kolekcije koju im pruža brend Perwoll.

POGLEDAJTE SVE FOTOGRAFIJE>>>

Spekatkl večeri bila je revija „Back to the ’80s“ – poslednjih nekoliko sezona, različiti elementi mode osamdesetih vratili su se na modnu scenu, i omiljeni su čak i generaciji Z, pa je BFW odlučio da oda počast toj epohi i da publici prikaže nove modele inspirisane tim vremenom. Na reviji su svoje modele predstavili Aleksandra Lalić, Ana Ljubinković, Amina Hasanbegović, Boris Čakširan, Boško Jakovljević, Budislava Keković, Dragana Nikolajević, Đorđe Baščarević, Igor Todorović, Irena Grahovac, Ivana Najdanović, Jasmina Vujović GetUp, JSP – Jelena i Svetlana Proković, Lagami, Lily Tailor, Marija Barišić, Marko Glavinić, Peđa Nerić, SestreS, Sonja Jocić, Svetlana Jaćović, Vesna Kracanović i Vesna Matijević.

Reviju je podržao novi brend pametnih mobilnih telefona Tecno, a slogan brenda “Stop At Nothing”, odražava njihovu posvećenost stvaranju modernih, pametnih telefona koji inspirišu korisnike širom sveta da nikada ne prestanu da teže ka najboljoj verziji sebe. Na početku revije, voditelji programa, legendarna televizijska voditeljka Duca Marković i Boško Jakovljević su izvukli srećnog dobitnika iz publike koji je dobio najnoviji model telefona Pova 5.

Muzička podloga revije bili su ex YU hitovi osamdesetih, uglavnom izvođeni uživo od strane aktuelnih muzičkih zvezda. Tako su pored manekena, među kojima se izdvojila jedna od najpoznatijih manekenki tog perioda Irena Mišović, binom pevajući prodefilovali, Nevena Božović, Zoe Kida, Konstrakta, Sajsi MC, Iva Lorens, Filarri i Filip Baloš.

Posebno iznenađenje večeri bilo je i pojavljivanje Anje Rupel, nekadašnje frontmenke grupe Videosex iz Ljubljane, izuzetno popularne grupe osamdesetih, koja je uživo otpevala veliki hit Detektivska priča.

Publika se njihala u ritmu najvećih hitova a sve je kulminiralo kada je završni defile ovog modno-muzičkog spektakla publika propratila stojećim ovacijama. Više od 500 ljudi je aplaudiralo, pevalo, igralo, uz taktove YU Rock Misije Za milion godina, nekima su oči zaiskrile od jakih emocija i kompletno uzavrele atmosfere, sve je izgledalo kao najbolja žurka veselih osamdesetih.

POGLEDAJTE SVE FOTOGRAFIJE>>>

Lokacija revijskog dela programa je ove sezone u Hangaru, u Luci Beograd, a foaje BFW-a impresionirao je posetioce kvalitetnim sadržajima koji ga ispunjavaju. Pored izložbe modnih detalja, gde su dizajneri aksesoara izložili svoje kreacije, postavljen je i multi-funkcionalni BFW Stage, na kojem je po prvi put organizovan Style Clash, program koji za cilj ima da istakne važnost stilista kao integralnih članova modne industrije. Ovaj format realizovan je u formi takmičenja, a organizovan od strane NEO Design tima, kako bi ohrabrio nove kreativne individue; prvi zadatak bio je slobodna interpretacije teme Red World. Moglo bi se reći da je Belgrade Fashion Week ponovo pomerio  granice modne prezentacije i uspeo da sve prisutne vraćajući ih u lepu prošlost, ustvari realno vrati u sadašnji trenutak i podstakne ih da uhvate taj momenat radosti, kao što poručuje sloganom manifestacije GET IN THE MOMENTUM!

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten