TALENTOVANI, KREATIVNI I SMELI – STUDENTI BEOGRADSKIH UMETNIČKIH ŠKOLA

Studenti i diplomci beogradskih umetničkih fakulteta oduševli su mnogobrojnu publiku 42. Belgrade Fashion Week-a.


Sa Fakulteta primenjenih umetnosti svoje kolekcije predstavili su:
– Jovana Pantić predstavila je kolekciju pod nazivom „Mii“ namenjenu muškarcima i ženama, koja se zasniva na istraživanju dualizma i emotivne konekcije koju gradimo kroz odeću.
– Kolekcija “Dvojina” Milane Radosavac posvećena je ljubavi i odiše bogatstvom boja: od pastelno plave, roze, sive, do tamno plave, agresivnih pink, cinober tonova do modro zelene, akcentovane crnom, bordo i tamno braon. Materijali su transparentni (organdin), mat (trevira), metalik, rastegljivi (mokra likra), kruti (pamuk, keper). Linije su zaobljene, ravne, pa čak i oštre.
– Milica Baltovski – kolekcija “Letter” sa svojim dvosmislenim ali neraskidivim značenjem u engleskom jeziku: pismo, odnosno, slovo, izvedena je iz teme diplomskog rada Razgovor (od monologa do dijaloga). Kroz istraživanje materijala i dodira, a pre svega slušanje zvuka, boje i njene gradacije od providnosti do punoće, pretapale su se kroz siluete istaknute linijom ramena i njenim skladanim tokom.
– Kreacije iz kolekcije “Line” mlade dizajnerke Nataše Dželetović, čini šest modela inspirisanih Edvardijanskim periodom sa početka 20. veka. Cela kolekcija predstavlja novu ulogu žene, nastupajući funkcionalizam, smele boje ali pre svega ženstvenost.
– Tamara Milić – kolekcija „Iza ogledala“ obuhvata šest ženskih modela haljine i šest modela cipela, za čiju izradu su korišćeni materijali taft u boji kraljevsko plave (koja je najzastupljenija), smargadno zelene i boje peska.

Accademia del Lusso:
Svoje diplomske kolekcije predstavili su studenti završne godine Vasilija Đalović, Jelena Đukanović, Zorana Vujanić, Andrijana Drinčić i Tijana Milunović. OSTALE FOTOGRAFIJE>>>

Fakultet za umetnost i dizajn Džon Nezbit:
– Aleksandra Božović pronašla je inspiraciju za svoju kolekciju u geometriji i A liniji. Kolekcija odiše klasikom i nosi sa sobom dozu jednostavnosti i elegancije, sa ručno našivenim detaljima od neobičnog i neklasičnog materijala u obliku mreže kvadrata.
– Jovana Bogosavljević prikazala je kolekciju čiji je dizajn definisan karakterističnim elementima vojne uniforme. Kolorit je sveden na ahromatsku skalu najrazličitijih hladnih nijansi sive, a oživljen je meliranim nitima srebrne kao i tonovima crvene u vidu postave i detalja u kolekciji. OSTALE FOTOGRAFIJE>>>

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten

Leave a Reply