The best of: Dodelom nagrada zatvoren 38. BFW

Nakon uspešnog završetka 38. Black’n’Easy Fashion Week-a, održana je tradicionalna dodela nagrada. Tokom večeri sumirani su rezultati više stručnih žirija koji su, svako iz svog ugla, sagledavali i vrednovali kreacije i rad učesnika prestižne modne manifestacije. Sledeća Bogradska nedelja mode biće održana u periodu od 01. do 07. aprila 2016. godine!homemore

 

Prisutnima se najpre obratio domaćin manifestacije, idejni tvorca i generalni direktor Beogradske nedelje mode, Nenad Radujević i zahvalio se svim učesnicima, saradnicima i partnerima manifestacije.news1more

Časopis BAZAR tradicionalno dodeljuje nagrade koje su već duži period stvar ozbiljnog prestiža. Nataša Atanacković dodelila je BAZART nagrade i to: „Mara Kranjc” nagradu za najbolju kolekciju Ani Ljubinković i BAZART nagradu za ličnost od stila koja je pripala Jeleni Jovanov, fotografkinji koja već godinama neguje sopsteni autentični modni izraz.

Renomirani italijanski modni magazin GRAZIA dodelio je nagrade za najbolju reviju kreatoru Vladi Saviću i nagradu najbolju manekenku Marijani Stracenski. Još jedan modni magazin koji predstavlja sinonim za glamur i raskoš, HARPERS BAZAAR proglasio je modni dvojac MATES za laureat nagrade za poseban doprinos razvoju kvalitetnog modnog stvaralaštva.

Magazin Esquire još jednom prilikom je podržao Beogradsku nedelju mode dodelom nagrade za podsticaj i motivaciju za dalji razvoj karijere kao i modnog stvaranja za muškarce generalno koja je pripala Nemanji Ivaniševiću. U okviru tradicionalnog programa „Modne vinjete“, mladi dizajner je predstavio najnoviju kolekciju svog brenda HighEnd Limited. Ideja za kolekciju pod nazivom #PREMIERCAPSULE nastala je tokom boravka u Hong Kongu, pod uticajem jednog eklektičnog modnog okruženja. Naziv kolekcije sugeriše bezvremenu dimenziju muške mode pod predpostavkom da je njena interpretacija vrhunska.

Belgrade Fashion Week okupio je izabranu ekipu mladih fotografa koji su učestvovali u akciji radnog naziva BFW BEHIND THE SCENE. Talentovani i vredni, ovi mladi umetnici svojim radom izuzetno su doprineli izgledu zvanične instagram i facebook stranice Belgrade Fashion Week-a. Nagradu #BFWINSTASHOT uručio je naš proslavljeni modni fotograf Miša Obradović, koji je za dobitnika nagrade proglasio Žarka Andrejića. Beogradska nedelja mode nastavlja tendenciju da neguje svoj edukativni karakter, pa će nagrađeni mladi fotograf dobiti internship u Digital sektoru magazina HAPRERS BAZAAR. Na ovaj način BFW još jednom prilikom otvara svoja vrata mladim umetnicima.

Kompanija Textil iz Užica želeći da pomogne razvoj domaće modne scene, a posebno one koji tek stupaju u profesionalne vode ustanovila nagradu pod nazivom TEXTIL YOUNG DESIGNER AWARD, koja je uručena Saši Steviću i Marku Ilijevu ispred brenda MATES. Sa namerom da podrži mlade kreatore, kompanija će mladim dizajnerima obezbediti materijal za realizaciju sledeće kolekcije.

Nagradu za NAJPOPULARNIJU REVIJU na ovogodišnjoj nedelji mode dobio je Boško Jakovljević ispred brenda Martini Vesto. Pored kvaliteta prikazanih modela, velika posećenost i brojne poznate ličnosti u publici doprinele su da upravo revija MARTINI VESTO BY BOŠKO bude nagrađena ovom prestižnom nagradom.

Magazin „LEPOTA I ZDRAVLJE“ dodelio je nagradu za najbolju šminku HAIRLOVERS timu za reviju Ane Trošić Trajković, a zatim i nagradu za najbolju šminku koja je pripala Eni Jović za reviju Tijane Krstić.

Jedan od najpoznatijih svetskih modnih časopisa, magazin Elle, dodelio je nagradu ELLE FASHION AWARDS za najupečatljiviju reviju mladim dizajnerima brenda MATES. Ovo je ujedno treća nagrada koju su dobili na 38. izdanju Beogradske nedelje mode.

Nagrada koja nosi specifičnu vrednost za svakog dizajnera, jer nosi ime njihovog kolege, jeste priznanje „Boris Nikolić“ koje dodeljuju medijska kuća B92 i Beogradska nedelja mode. Dobitnik vredne novčanu nagrade u iznosu od 2.000 eur koje dodeljuje kuća B92 i mogućnost da besplatno učestvuje na narednoj Nedelji mode dobio je Vlada Savić. S obzirom na to da je dizajner bio opravdano odsutan, nagradu je u ime preuzeo njegov sin Todor, a priznanje mu je uručila poznato B92 TV lice Nevena Madžarvić.

Beogradska nedelje mode tradicionalno na kraju godine dodelju počasnu Nagradu za poseban doprinos razvoju mode kao umetnosti koja je ovoga puta pripala čuvenoj balerini Sonji Vukićević uvek spremnoj da podrži kolege umetnike, naročito one mlade i da svoju energiju nesebično stavi u službu mode kao umetnosti. Dosadašnji laureati su bili Slađana Milošević, Anđelka Slijepčević, Olja Ivanjicki, Boris Nikolić, Gordana Ćirić Krstić, Aleksandar Joksimović…

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten

Leave a Reply