THE BEST OF: Svi blistavi momenti
45. Perwoll Fashion Week-a!

Korak po korak, revija po reviju i stigli smo do završetka 45. izdanja najuzbudljivije modne avanture zvane Perwoll Fashion Week, koja je za sobom ostavila brojne utiske i kreativne ideje, a od Beograda i ovog proleća napravila najvažniji modni centar u regionu. Za svega nekoliko dana održano je više od 30 programa na kojima se predstavilo više od 60 domaćih kreatora i brendova.homemore

Maraton modnih dešavanja započeo je poznati kreator Igor Todorović koji nam je na svečanom otvaranju u hotelu Metropol prikazao kolekciju “KARLNEVAL” inspirisanu čuvenim francuskim kreatorom Karlom Lagerfeldom, nekadašnjim kreativnim direktorom modne kuće Šanel.

Tokom proteklih nedelju dana, imali smo odličnu selekciju dizajnera, a posebna poslastica bila je revija posvećena najvećoj ženskoj glumačkoj zvezdi na ovim prostorima i svojevrsnoj ikoni stila Mileni Dravić. Revija je zamišljena kao upečatljivi tribute, a modele inspirisane legendarnom glumicom nosile su poznate manekenke, glumice i druge javne ličnosti. Svaka od ovih uspešnih, šarmantnih žena prepoznaje se kao uzor u našem društvu i s razlogom su baš one predstavile deo Mileninih vrednosti na pisti.

Kuriozitet na pisti predstavljalo je pojavljivanje Tanje Bošković i manekenki u originalnim kostimima koje je Milena nosila u popularnom serijalu “Obraz uz obraz”, a koje je stilizovala dizajnerka Ana Trošić Trajković.

Pravi ”fashion bum” usledio je tokom poslednja tri dana Perwoll Fashion Week-a koja su održana u atraktivnom prostoru BelExpo Centra, a najvažnije modne diktate za predstojeću sezonu predstavili su nam istaknuti autori poput Boška Jakovljevića za Martini Vesto, Ane Ljubinković, Vesne Matijević za Bonatti, Budislave Keković, Jasmine Vujović, Aleksandre Lalić, Svetlane Jaćović, Sonje Jocić i mnogih drugih.

Podrška mladim autorima nije izostala ni ovoga puta, što je potvrđeno kroz nastavak saradnje sa inostranim partnerima i učešće domaćih mladih dizajnera na nedavno održanom prestižnom konkursu Fashion Scout SEE koji okuplja najtalentovanije mlade dizajnere iz zemalja regiona.

Imajući u vidu alarmantnu činjenicu da je modna industrija drugi zagađivač planete, odmah nakon naftne industrije, Modni studio Click organizovao je prvi Dan održive mode koji nije okupirao pažnju samo modnih stručjaka, već i šire javnosti. U okviru ovog programa, održanog na čak tri različite lokacije, mapirane su brojne poteškoće domaćeg tržišta, ali su ponuđeni i konkretni predlozi za inovacije u modnom poslovanju.

Priča o društvenoj odgovornosi se zatim nastavlja, pa je tako Perwoll Fashion Week ponovo svesrdno podržao promociju edukativnog projekta Jači od straha koji ima za cilj da pruži informacije o kanceru, ukaže na značaj prevencije i da podršku obolelima i njihovim porodicama.

Izložba fotografija pobednika konkursa BFW Instashot Nemanje Đorđevića predstavlja nastavak kontinuirane promocije mladih, neafirmisanih autora čiji talenat tako postaje vidljiv široj javnosti. Izložba aksesoara u foajeu Expo centra u prvi plan istakla je rad umetnika koji svojim proizvodima upotpunjuju, a često i definišu stil onoga ko ih nosi. Oba programa su u pravom smislu obogatila umetnički prikaz Perwoll Fashion Week-a.

Na samom kraju nam ostaje da rezimiramo! Super sila domaće modne scene – Perwoll Fashion Week i ovoga puta okupila je oko 10 hiljada posetilaca, a na sedam gradskih lokacija, u okviru brojnih revija i pratećih programa, predstavilo se više od 60 dizajnera i brendova. Brojevi govore o značaju manifestacije, prikazane kolekcije o kvalitetu, a atmosfera koju smo osetili u sali tokom revija ali i u bekstejdžu je ono na šta možda i najviše treba biti ponosan.

Vidimo se za narednih 6 meseci, tačnije poslednje nedelje oktobra, na 46. izdanju Beogradske Nedelje mode!

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten