Tribute to David Bowie: Let’s dance… fashion!

Revija „Tribute to David Bowie“ posvećena je ovom značajnom umetniku kao modnoj ikoni i inspiraciji mnogim generacijama. Modne dizajnerke Tanja Nikolić Čičanović i Iva Stefanović, zajedno sa poznatom stilistkinjom Majom Atanasijević, čine kreativni tim ove specijalne revije.
homemoreTanja Nikolić Čičanović je modna dizajnerka koja dolazi iz Pariza, gde ima svoju robnu marku TNC, sa fokusom na modne detalje i nakit. Za reviju „Tribute to David Bowie“, Tanja je napravila unikatne komade odeće, a inspiracija je Bouvijeva ekscentričnost, iako su komadi nosivi. Stajling je upotpunjen njenim nakitom, dok su materijali koje je za ovu priliku koristila svileni taft, krep svila, svileni žersej sa paspulima od svilenog providnog tila.

Iva Stefanović je inspiraciju za svoju kolekciju, pronašla u Bouvijevoj pesmi “The Stars Are Out Tonight”. Motiv zvezda koje svetlucaju poput zatamnjenog sunca podstakao je igru sa refleksijom šljokica, ali i kontrastni kolorit jarkog i crnog, koji je i inače karakterističan za Ivin dizajn. ‘’Zvezde nikada ne spavaju’’, kaže Bouvi, pa je osećaj stalnog pokreta prikazan kroz dinamične krojeve protkane sporty elementima.

Maja Atanasijević-Zipa Yoma održala je modnu eulogiju Dečaku iz Svemira kombinujući odevne komade poznatih dizajnera: JSP, Marko Mitanovski, Dejana Momčilović, Vlada Savić, Martini Vesto by Boško Jakovljević, Lilu, Lidija Jovanović, Ivana Ristić, Ana Ljubinković, Nataša Šarić…

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten

Leave a Reply