VEČE EMOCIJA: Održana finalna revija konkursa NOIZZ Fashion Award Boris Trivan

Druge večeri BFW-a održana je finalna revija konkursa Noizz Fashion Award Boris Trivan koja predstavlja idealan način da se podrže najmlađi autori u okviru projekta Fashion Incubator. Takmičenje koje okuplja mlade dizajnere iz celog regiona nosi ime po prerano preminulom uredniku Noizz-a, što je dodatno budilo emocije učesnika, ali i publike. Vrednu nagradu, put na London Fashion Week, osvojio je Bogdan Mrša.
homemore


Na reviji su se predstavili brojni mladi dizajneri: Anđela Petrović, Anica Jovanović, Anja Plemić, Bogdan Mrša, Florijan Karh, Katarina Jarstein, Ljubica Stojanović, Maja Božović, Marija Matijašević, Melanija Vasić, Mina Cvetinović, Natalija Malešević, Nevena Krivokapić, Nina Prodanović, Teodora Vučićević, Nives Bošnjak, Saša Dragaš, Tina Gorčić, Valentina Kolander, Viktor Cvetanovski & Ljubica Bekjarov.

Sve kreacije bile su smele i neobične, pomalo futurističke, namenjene mladim, savremenim ljudima sa širokim pogledima na svet. Bilo je neon i metalik boja, efektnih printeva, naramenica, dosta tila, čudnih krojeva, malo asimetrije, oversized komada. Ovi mladi kreativci, inače studenti, diplomci i podstdiplomci modnog dizajna iz zemlje i regiona, ponudili su nam upečatljiva i inovativna modna rešenja, koristeći upcycling tehniku, odnosno transformaciju starog u novo i održive materijale.

Žiri, u sastavu Ana Ljubinković, Tijana Pavlov, Vanja Stojković, Nenad Radujević i Ivan Radojčić, za pobednika je proglasio Bogdana Mršu, koji je kao nagradu dobio prilIku da poseti prestižni London Fashion Week.

Mršin rad u fokusu je imao odevnu plutu i tekstilni otpad, a videli smo i krojeve inspirsane strogim linijama klasičnog muškog odela, kao i interpretaciju japanskog tretiranja tila.
„Nagrada mi mnogo znači- divno se osećam, presrećan sam. Jako mi je drago što su ljudi počeli da cene i prihvataju moj rad. To mi daje motivaciju da nastavim tako da radim. Inspiracija za kolekciju mi je došla iz osećaja depresije, anksioznosti i odbačenosti, sve to sam pokušao da opredmetim kroz dekonstrukciju starih muških sakoa. Rasklapao sam ih, ponovno sam ih koristio, uzimao sam materijale koji su stari, koje imaju rupe i prepravljao sam. Najvažnije je što sam koristio plutu- time sam naglasio tu održivost“, istakao je pobednik.

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten