Veče najupečatljivijih dizajnerskih otkrića na 52. Perwoll Fashion Week-u

Na četvrtoj večeri 52. Perwoll Fashion Week-a prikazane su nove kolekcije Martini Vesto by Boško, NINAMILAN studio, revije diplomaca modnog dizajna Univerziteta Metropolitan, master i diplomske kolekcije studenata odseka za kostim Fakulteta primenjenih umetnosti kao i revija Better not Burnt, powered by IQOS.

Četvrto revijalno veče 52. Perwoll Fashion Week-a započelo je revijom diplomaca modnog dizajna Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan, koju je predstavila kompanija Textil. Kroz diplomske kolekcije, studentkinje Vila Pajkić, Emilija Zdravković, Lola Vučković, Jelena Stanimirović, Slađana Čolović, Irena Čuturić, Mileana Šarić, Natalija Kovačević, Helena Plećaš i Marina Keredžin, a pod mentorstvom profesora Aleksandra Protića i docentkinje Katarine Samaržić, predstavile su svoje viđenje savremenog modnog dizajna i sveta koji ih okružuje, a sve to kroz različita kreativna i inventivna, lična rešenja.

POGLEDAJTE SVE FOTOGRAFIJE>>>

Sledile su autorske revije dizajnerke Nine Milović, koja je predstavila novu kolekciju „Red Line“ iz svog modnog koncepta NINAMILAN studio. Unisex odela koja prikazuju snagu fluidnosti, i  snažni motiv crvene linije praćene efektnim akcentima i NINAMILAN monogramom, dali su strukturu apstraktnim dezenima i izbrisali granice između polova, dočaravši mogućnosti koje sanjarenje i maštanje daju.

POGLEDAJTE SVE FOTOGRAFIJE>>>

Martini Vesto by Boško je novom kolekcijom odela „Give Peace a Chance – Stop War“ poslao snažnu poruku za mir, koja je potvrdila da modno stvaralaštvo reprezentuje više od odeće, već je tu i da ostavi komentare na društvena i politička zbivanja u svetu. Muzika koja je pratila reviju bila je pesma Majkla Džeksona – They Don’t Really Care About Us – koja je dopunila anti-ratni sentiment koji je bio pozadina ove kolekcije. Ove dve autorske revije je iz publike pratio veliki broj poznatih ličnosti, a među njima i Seka Aleksić, Vesna Dedić, Dr Filgud, Vlada Aleksić, Biljana Obradović, Irena Grahovac, Kene Beri, Miša Ovradović, Ksenija Knežević, Tam,  Ana Pendić, a na pisti Boškove modele su pored manekena predstavile glumice Ivana Zečević, Jelena Stupljanin i Danica Maksimović.

POGLEDAJTE SVE FOTOGRAFIJE>>>

Revija koja je demonstrirala slobodno stvaralaštvo i avangardni dizajn bila je revija studenata Fakulteta primenjenih umetnosti, odseka Kostim, Univerziteta umetnosti u Beogradu. Sveže interpretacije modnih komada i inventivnost, predstavile su master kolekcije Katarine Stanivuković, Marine Kaplarević, Lune Bognar, Jane Živoković i Tamare Toskić, kao i diplomska kolekcija Isidore Petrović, potvrdivši da je Belgrade Fashion Week platforma na kojoj debituju buduće dizajnerske zvezde.

POGLEDAJTE SVE FOTOGRAFIJE>>>

Revijski program večeri završio se snažnim porukama redesign experience BETTER NOT BURNT, powered by IQOS. Mladi dizajneri Sanja Perić, Divna Lazić, Emilija Zdravković, Melanija Vasić, Milutin Lađević, Turbo Manipulator i Varikina studio, u saradanji sa istaknutom dizajnerkom Anom Trošić Trajković, mentorkom sa velikim iskustvom u redizajnu i održivoj modi, predstavili su modne koncepte redizajnom starih uniformi, promenivši im namenu i udahnuvši im novi život – ujedno ih spasivši od sagorevanja, što je i jedna od poruka IQOS-a, koji inovativnost i odgovornost definišu kao viziju pri stvaranju svojih proizvoda.

POGLEDAJTE SVE FOTOGRAFIJE>>>

Prateći program večeri odvijao se na BFW Stage-u u foajeu Belgrade Fashion Weeka gde se nastavio Style Clash, styling kontest powered by NEO Design: Fokus večerašnja dva izdanja bili su „Time Warp“ – gde su stulisti interpretirali odeće iz različitih istorijskih era i kroz modne aksesoare i BFW izložbe modnih detalja prikazivali viziju modne budućnosti i „Free Your Mind and the Rest Will Follow“ – završni zadatak u kome su učesnici predstavili slobodan izraz, oslobođen ustaljenih ideja i formi.

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten