MODA SA STAVOM: Vesna Kracanović i Budislava Keković predstavile nove kolekcije

Peto veče Perwoll Fashion Week-a obeležile su i revije autorkse mode. Svoju novu kolekciju pod nazivom “Dvojnost nežne superjake”, najpre je prikazala dobitnica nagrade Boris Nikolić za 2018. godinu Budislava Keković. Nakon toga, beogradska publika uživala je u reviji Vesna Kracanović koja je predstavila off season kolekciju pod nazivom “Sorbet”.homemore


Budislava Keković

Dobitnica nagrade Boris Nikolić za 2018. Budislava Keković prikazala je kolekciju “Dvojnost nežne superjake”. Sva zaokupljena ženom, ne kroz svoju pojavnost – već kroz simboličku ravan, dizajnerka nadograđuje svoj opus diskretno inoviranim formama, ostajući dosledna svom principu izvedbe siluete sa što manje sečenja. Mahom monohromna, a i dalje poetična i britka u ideji, ovaj kolekcija je višeznačna apoteoza svim saputinicama, sapatnicama, sunarodnicama, prijateljicama, saradnicama, onima koje odgajaju, ćute, trpe, pomažu, izdržavaju ili, jednostavnije, ženama nežnim-superjakim.

Vesna Kracanović

Kreatorka se vodi stavom da je “sve rešivo, pa i ono što je već rešeno može se rešiti na drugi način.” Off season kolekcijom pod nazivom “Sorbet”, Vesna Kracanović preispituje, ili preciznije re-rešava, svoje rane radove, ostajući i dalje poetična u zamisli i inovativna u realizaciji.
MORE PHOTOS>>>

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten