STUDENTI MODNOG DIZAJNA METROPOLITAN UNIVERZITETA

UNIVERZITET METROPOLITAN predstavio je digitalnu reviju „Vidimo se na proleće“, diplomaca: Jelena Nedeljković, Marina Živković, Strahinja Tabaković i studenata četvrte godine Modnog dizajna: Marijana Stepanović, Sofija Stanković, Tamara Vojnovski, Dino Puljić, Bogdan Mrša – Studenti su imali slobodu da u okviru svojih kreacija predstave viđenje – mode, umetnosti, načina života, ali i trenutnih dešavanja u svetu.  Mentori su im docenti MA Katarina Samardžič i MA Tijana Pavlov, kao i Vanredni prof. MA Aleksandar Protić. Za video produkciju je zadužen vanredni prof. MA Nikola Majdak.  

Cilj studijskog programa Modni dizajn Fakulteta digitalnih umetnosti, Univerziteta Metropolitan je da osposobi studenta da se uspešno bavi profesionalnim dizajnerskim poslom, u skladu sa očekivanjima i potrebama modnog tržišta i poslodavaca.

Program Modni dizajn je namenjen onima koji žele da svoja interesovanja za ovaj deo primenjene umetnosti, kao i svoju kreativnost i talenat, pretoče u vizuelne forme koje će u isto vreme imati umetničku vrednost, ali i primenu u samoj modnoj industriji i njenom širokom spektru delovanja. Pored klasičnih modnih tehnika i materijala, sve je veći broj novih medija poput grafičkog dizajna, 3D animacija i drugih, koji budućim modnim dizajnerima pružaju veće mogućnosti za estetsko izražavanje i profesionalan nastup na tržištu, a koji su zastupljeni u radu sa studentima na Univerzitetu Metropolitan.

Studenti uče da razumeju značaj komunikacije i kritičkog razmišljanja po pitanju globalne industrije. Studije Modnog dizajna na Univerzitetu Metropolitan su napravljene tako da ujedno budu izazov, ali i inspiracija – spajajući umetničke, tehničke i teorijske elemente i realističan pristup u modnoj industriji.

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten