Ženska autorska moda

Drugo veče Belgrade Fashion Week-a upotpunila je revija autorske mode. Atraktivni modeli haljina, donjeg veša i kupaćih kostima u izradi dizajnerki Jasne Nikolić, Aleksandre i Yovana Zistakis, Tijane Žunić i brenda Damstel in distress, posebno su privukli pažnju publike.homemore


Damstel in distress je beogradski brend donjeg veša dizajnerke Olge Marković. Inspirisan je spojem tradicionalnih poimanja seksualnosti i modernih seksualnih sloboda. Kolekcija „Himera“ je sačinjena od materijala koji u potpunosti podržavaju mistiku u samoj kolekciji. Svila, čipka, til, oslikavaju jedva vidljivo delove nagog tela, ostavljajući nam da stvaramo sopstvenu iluziju stvarnosti. Kao i ženska priroda, i boje ove kolekcije variraju od nežno pastelnih do jarkih detalja, a sve to naglašeno je crnom čipkom koja predstavlja svevremensku opsenu.

Kolekcija „Feel“ kreatorke Jasne Nikolić namenjena je ženi koja uživa u svojoj ženstvenosti, eleganciji, prefinjenosti, sebi svojstveno, upadljivo, smelo i posebno. Fokus je na slobodnim i otkrivenim ženskim ramenima. Jasna u modu vraća zvoncare, podignut i naglašen struk je takođe nezaobilazni detalj. Svaki odevni predmet je veoma funkcionalan i udoban za nošenje. Ističu se čiste forme i sterilni elementi sa primesama čipke u crno-beloj kombinaciji.

Za jesen 2017. dizajnerke Aleksandra i Jovana Zistakis kreiraju jednu celinu protkanu motivima ranih sedamdesetih godina kao izraza oslobađanja i kreativnosti i urbanih formi tipičnih za sportsku odeću. Ženstvenost i ravnopravnost se susreću u formi kontrasta koja idealno funkcioniše. Od materijala u kolekciji „Equality“ preovladavaju saten na pamučnoj osnovi, čipka i viskoza. Kolekcija je upotpunjena linijom luksuznih ručno rađenih šešira brenda Rehab i kožnim tašnama visokog kvaliteta brenda Citat.

Nova kolekcija Tijane Žunić predstavlja interpretaciju aktuelnih trendova u svetu mode. Odlikuju je kvalitetni i udobni materijali, klasični, a opet moderni krojevi i jarke boje kombinovane sa nezaobilaznom crnom i belom. Kolekcija je namenjana ženama koje su hrabre i senzualne i modu doživljavaju kao igru gde kombinuju više različitih stilova.

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten

Leave a Reply