Živopisna vizija mladih dizajnera

Podrška najmlađim autorima i ovoga puta bila je izražena kroz Fashion Incubator, projekat BFW Design Collective-a. Na reviji B Future predstavili su se studenti i mladi dizajneri odabrani konkursom.
homemore


Pobednika konkursa očekuju nagrade: autorska revija na narednom Fashion Week-u, tkanine za izradu kolekcije i učešće u internacionalnim projektima. Belgrade Fashion Week već 20 godina kontinuirano podržava mlade dizajnere. U saradnji sa „Fashion Incubatorom“, projektom udruženja „BFW Design Collective“, raspisan je konkurs na kom su pravo učešća imali studenti, diplomci i postdiplomci modnog dizajna. Kandidati su dobili zadatak da se u okviru 39. Black ‘n’ Easy Fashion Week-a predstave na specijalnoj B FUTURE reviji. Polazna tema konkursa bila je „Život u boji“. Modeli su odisali onim što je suprotno sivilu svakodnevnice – nežnim i srećnim mislima, optimizmom, orijentisanošću na nematerijalno, tananim i uzvišenim osećanjima. Prikazane modele na reviji ocenjivala je stručna komisija u sastavu: Branko Popović (direktor Fashion Clash-a), Ana Ljubinković, Nenad Janjatović, Lara Milanović, Ksenija Marković i Irena Mišović. Mladi dizajneri čiji modeli su prikazani na reviji su: Anica Jovanović, Anja Plemić, Dajana Vasić, Dragana Vujić, Gala Borović, Ivana Gajić, Ivana Vorguca, Jovana Bogosavljević, Katarina Đorđević, Melanija Vasić, Milica Ratković, Mina Cvetinović, Nada Stevanović, Nevena Ivanović, Krivokapić, Senka Đorđević, Tatjana Ostojić, Teodora Ilić.

Pobednik konkursa B FUTURE biće proglašen na svečanoj dodeli nagrada nakon Fashion Week-a. Autorska revija na narednom Fashion Week-u, tkanine za izradu kolekcije, kao i mogućnost učešća na internacionalnim projektima udruženja „BFW Design Collective-a“ čine nagradu koja očekuje pobednika.

Newsletter

Unesite svoju adresu e-pošte da biste se pretplatili na naš bilten

Leave a Reply