Zehra Lukić je apsolventkinja na odseku za Modni dizajn na Internacionalnom Univerzitetu u Novom Pazaru, gde i živi. Od 2022. godine radi u sopstvenom modnom studiju, gde je posvećena dizajniranju i izradi unikatne ženske odeće. Prvi put će se predstaviti na Belgrade Fashion Week-u kolekcijom „Rehability“.

2022. pokreće svoj brend „ZL-Zehra Lukić“, što predstavlja i početak njenog samostalnog rada. Njen brend karakterišu unikatni modeli ženske odeće, uglavnom haljina i venčanica, izrađeni od visokokvalitetnih materijala. Zajedno sa svojim timom, u ateljeu stvaraju se modeli namenjene ženama koje sebe vide kao deo savremenog pristupa estetici odevanja. Brend „ZL-Zehra Lukić“ je već uspešno pozicioniran u Novom Pazaru i postao je prepoznatljiv na tržištu, posebno među mlađom ženskom populacijom.

Kolekcija „Rehability“, debi Zehre Lukić na 52. Belgrade Fashion Weeku, je spoj kontrasta između urbanog i elegantnog, mračnog i sjajnog. Voluminoznim, skoro arhitektonskim formama, napravljenim od materijala zanimljivih tekstura, suprotstavlja meke materijale, pa sve do potpuno transparentnih i lepršavih. Crnu boju, koja dominira u kolekciji, kombinuje sa mat metalik sivom i intenzivnim bojama samo u naznakama. Kolekcija ima simboličko značenje inspirisano okolnostima savremenog života, kojem je potreban oporavak i povratak pravim vrednostima kao imperativ za bolju budućnost za sve nas. Modeli iz kolekcije „Rehability“ su namenjeni mlađim savremenim ženama u urbanom okruženju, koje preferiraju autentičan i unikatan stil života, izuzetan od opšte prihvaćene estetike odevanja.